Újdonság a SEAT-ról
2021.02.22.

A CUPRA 3. évfordulóját ünnepli, és öt hengeres szívvel mutatja be a Formentort

A CUPRA Formentor, az első, egyedülállóan a márkának kifejlesztett jármű, a CUPRA 3. évfordulójára a CUPRA Formentor VZ5 világpremierjével lép a következő szintre.
A CUPRA 3. évfordulóját ünnepli, és öt hengeres szívvel mutatja be a Formentort

Öthengeres szívet párosít a nagy teljesítményű CUV-hoz, még nagyobb dinamizmust, valamint még kifinomultabb és exkluzívabb élményt nyújtva. A CUPRA Formentor VZ5 célja egy még egyedibb ajánlat elérhetővé tétele.

 

A CUPRA Formentor már a CUPRA DNS-ének manifesztuma, amelyet úgy terveztek és alkottak meg, hogy olyan ikonikus modell legyen, amely ötvözi az innovációt, valamint az intuitív és dinamikus vezetési élményt. A Formentor VZ5 átlépi ezen attribútumokkal a határokat.

 

„Amikor a CUPRA 3. évfordulóját ünnepeljük, a Formentor VZ5 az elismert öthengeres benzinmotor használatával teszi emlékezetessé ezt az alkalmat, amely a nagy teljesítményét még kifinomultabb külsővel ötvözi annak érdekében, hogy a jármű az autók rajongóinak a maximális teljesítmény kifejezője legyen, - mondta Wayne Griffiths, a CUPRA és a SEAT elnöke.

 

A CUPRA Formentor VZ5 sportos formája a hátsó részre helyezett vizuális hangsúly és a motorháztető hossza kiemeli dinamikus arányait, és a szoborszerű forma alatt az öthengeres 2,5 literes TSI motor lapul, amely 390 lóerőt (287kW) és 480Nm nyomatékot szállít. Egy motor, amely maximalizálja az izgalmat a volán mögött.

 

Tökéletes eszköz arra, hogy a CUPRA 3. évfordulóját önálló márkaként ünnepelje, és folytatva a munkát ösztönzést jelentsen a CUPRA DNS-t magukénak tudó járművek létrehozására. Olyan járműveket megépítésére ösztönözzön, amelyek sokféleséget kínálnak, és függetlenül attól, hogy Ön rajongó vagy minden nap minden helyzetben kívánja vezetni, egyformán kívánatosnak találja.