Újdonság a SEAT-ról
2021.02.15.

CUPRA Formentor: színekké alakítottuk a természetet

28 gramm gyöngy kék, 25,2 fekete, 9,2 Crystal Silver, 1,5 fehér, 0,6 ibolya, egy kis csillogás és alumínium ... E mennyiségek mögött több mint három év munka, számtalan kísérlet és a vége, egy név: Petrol Blue. Attól a pillanattól kezdve, hogy a CUPRA tervezői elkezdték rajzolni a Formentor kezdeti vázlatait, a Color & Trim csapat elkezdett dolgozni azokon a színeken, amelyeket a márka első modelljén használni fognak. A CUPRA Formentorhoz hasonlóan egy autó szellemét számos elem határozza meg: kifinomultság, innováció, magával ragadó külső kialakítás ... és három exkluzív szín. Mindegyiknek története van, az ok, ami miatt létezik.
CUPRA Formentor: színekké alakítottuk a természetet

  - DNS-kódolt színek. A CUPRA Formentor színpaletta elkészítéséhez az első dolog, amit a Color & Trim tervezőcsapat Francesca Sangalli vezetésével tett, a márka lényegének, DNS-sének feltárása volt. Ez a márka első modellje, és szellemének alapjait le kellett rakni: kortárs design, sportos teljesítmény és egyedi stílus ... “A színek nagyon fontosak a márka karakterének azonosításához. Minden színnek megvan a maga személyisége, más hozzáállást fejeznek ki, és amelyeket az első CUPRA modellhez hoztunk létre, valódi identitást tükröznek ”- mondja Francesca Sangalli, a Color & Trim Concept & Strategy vezetője.

 

  - A természet ihlette. Az ötletek egy új szín kialakításához, amely egyértelműen azonosul az értékekkel, számos inspirációs forrásból származhatnak. Ebből az alkalomból textúráival, hangulataival és formáival a természet volt a múzsa a színre váltott kreativitás felszabadítására. „Sok ihletet a természet és az azt alkotó elemek adnak. Újra létrehoztuk az ásványok, a kövek, a Föld, sőt a minket körülvevő környezetünk színét is ”- mondja Sangalli.

 

  - A matt tónusok eleganciája. Mindegyik színt pigmentek és más anyagok, például alumínium vagy csillám keverésével terveztük a kívánt hatás elérése érdekében. Ily módon többé-kevésbé fémes, gyöngyház és matt felületet értünk el, amelyek a Formentor esetében az exkluzív Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt és Graphene Grey. Egy milligrammal több vagy kevesebb fehér illetve több vagy kevesebb fény hozzáadása a keverékhez teljesen  más színű keveréket eredményez. „Annyi árnyalatot készítettünk ugyanabból az árnyalatból, hogy megkapjuk a Magnetic Tech Mattet, hogy néha nehéz volt megkülönböztetni őket, de azt akartuk, hogy ez a felület kőnek tűnjön. Végül ezt úgy sikerült elérnünk, hogy nagy fémes részecskéket adtunk hozzá, melyek durva kő megjelenését kölcsönöznek a színnek. Színné alakítottuk a természetet”- fejezi be Francesca.

 

  - CUV-esszencia. A CUPRA új színkódjainak létrehozása mellett kulcsfontosságú volt, hogy ennek a modellnek különleges karaktert adjunk. „Nagyon fontos, hogy dolgozzunk azon a hatáson, amelyet a színnek szeretnénk adni. A CUPRA Formentor autó rengeteg felülettel és feszes vonallal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a különböző színek attól függően érzékelhetők, ahogy a fény rájuk világít. Ezek a színek élnek ”- mondja Jordi Font, a Color & Trim fejlesztési vezetője. A külső és a belső tér összhangban van, kombinációik és részletek rézben vannak kifejezve. Az új CUPRA Formentor teljes színpalettája még hat színt tartalmaz: Desire Red, Dark Camouflage, Midnight Black, Urban Silver, Magnetic Tech és Nevada White.

 

 

Három szín, három inspiráció Francesca számára

Petrol Blue Matt - Ez a CUPRA azonosító színe. A márka sportos, mégis kifinomult DNS-ét képviseli. Matt felülete intenzív, technikai jelleget ad a színnek.

 

Magnetic Tech Matt - Azt akartuk, hogy a felülete olyan legyen, mint a kő. Fémes részecskéi robusztus megjelenést kölcsönöznek neki. Ez a természet a legjobb formájában.

 

Graphene szürke - Leegyszerűsítve: olyan, mint egy szénatomréteg. Egyszerre szerettünk volna lapos, mégis merész karaktert adni neki.