Újdonság a SEAT-ról
2021.02.22.

Hároméves a CUPRA, ideje ünnepelni!

A CUPRA, mint önálló márka 2018 februárjában született. A modellpaletta egyre csak bővül, a CUPRA Ateca, a CUPRA Leon és a CUPRA Formentor után itt a CUPRA Formentor VZ5, bemutatkozik az el-Born és hamarosan érkezik a Tavascan. Minden kiderül február 22-én a CUPRA élő, online sajtótájékoztatóján.
Hároméves a CUPRA

A CUPRA immár három éve értelmezi újra a piaci szegmenseket, mutat be új ötleteket és kihívás elé állítja a már megszokottat. Születésnapján nem érkezik üres kézzel, a jövőt meghatározó információk mellett lerántja a leplet a Formentor lélegzetelállítóan izgalmas csúcsmodelljérről. A Formentor a szabadidő-autók erényeit a ferdehátúak sportos szellemiségével és a kupék formavilágával vegyíti. És most egy igazi, öthengeres szívvel koronázzák meg. A VZ5 a belsőégésű teljesítmény lehető legintenzívebb megtestesítője az autórajongók számára, egyben a technika legmagasabb szintű közvetítője a versenysport világa és a közúti modellek között. Az exkluzív bemutató azonban nemcsak a kipufogókból érkező durrogásoktól lesz hangos, Wayne Griffiths, a márka első embere bemutatja a CUPRA el-Born villanyautót, ismerteti, milyen irányt vesz a márka jövője és persze, motorsportról is lesz szó.  

 

A CUPRA a hagyományoktól eltérő és kihívó márka, amely vérpezsdítő stílus és a korszerű teljesítmény alapjain progresszív autókkal és élményekkel inspirálja a világot Barcelonából. A CUPRA Martorellben (Barcelona) saját vállalati székhellyel és versenyautó-műhellyel, szerte a világon pedig a márkára specializálódott, egyre sokasodó értékesítési pontok hálózatával rendelkezik. 2020-ban a márka a CUPRA Ateca és a CUPRA Leon kiváló teljesítményének, valamint az első, kifejezetten a márka számára kifejlesztett és tervezett modell, a CUPRA Formentor piaci bevezetésének köszönhetően 11 százalékos növekedéssel és 27 400 gépkocsi értékesítésével megőrizte emelkedő trendjét. 2021-ben a CUPRA célja, hogy a CUPRA Formentor hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) változatainak, valamint első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje, a CUPRA el-Born bemutatásával igazolja: az elektromos hajtás és a sportosság tökéletesen illik egymáshoz. A CUPRA az idén részt vesz az elektromos SUV-modellek Extreme E versenysorozatában, emellett az FC Barcelona hivatalos autós és mobilitási partnere, valamint a World Padel Tour kiemelt szponzora.

 

A születésnapi sajtótájékoztató és bemutató február 22-én lesz 11 órától a CUPRA e-Garage-ban, az eseményt a közönség élő YouTube közvetítésben követheti. A sajtótájékoztató után 12 és 17 óra között az újságírók kérdéseire a vállalalt vezetői, szakértői és támogatott élsportolói válaszolnak. Az eseményre február 18-tól lehet jelentkezni.