Innováció
2020.10.14.

A Miskolc Autó épületenergetikai fejlesztése

Ginop

MISKOLC AUTÓHÁZ KFT.  ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett: MISKOLC AUTÓHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Miskolc Autóház Kft. épületenergetikai fejlesztése
Támogatás összege: 35,35 millió forint
Támogatás intenzitása: 50%
A projekt fizikai zárása: 2020.09.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2018-00172

Projekt bemutatása

A Miskolc Autó 2010. május 17-én indult Miskolcon. A 2016-os évben csaknem összes márkakereskedésünk megújult. Elsőként a Skoda szalonunk költözött át egy jóval nagyobb, modernebb és komplexebb épületbe. A beruházással egyetemben duplájára bővült szerviz, vizsga és gépjármű mosó kapacitásunk is. Következő állomásként a Volkswagen szalonunk kapott teljesen új arculatot. Az új bútorokkal modernebb ügyfélváró és esztétikusabb ügyféltér jellemzi szalonunkat. Az év utolsó szakaszában új márkával bővült márkapalettánk. Sok éves SEAT szerviztapasztalatot követően megnyitottuk márkakereskedésünket is. Ezzel vált teljesé a Volkswagen csoport által kínált márkapalettánk. Célunk a hosszú távon való gondolkodás, stabil tőkeerős gazdasági helyzet kialakítása és fenntartása mellett továbbra is az, hogy a régióban a legmagasabb szintű kiszolgálást a mi kereskedésünkben kapják meg ügyfeleink. Napjainkban elengedhetetlenül fontos a környezetbarát, hatékony üzemelés, a megújuló energiaforrások lehetőség szerinti kihasználása, melyet a hamarosan megkezdődő pályázat is biztosít. A napokban induló beruházás keretén belül a főépület és a mosó épületének energetikai korszerűsítése valósul meg, Megtörténik a külső határoló falak és a padlásfödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók 3 rétegű, fokozott légzárású, magas hőszigetelésű ablakokra lesznek cserélve, felújításra kerül a fűtési rendszer, melyen az új lapradiátorok termosztatikus radiátorszelepeket kapnak, valamint a megújuló energiahasznosítást modern, optimalizáló egységgel felszerelt napelem rendszer telepítésével érjük el.

A megvalósításra kerülő fejlesztéseknek köszönhetően előzetes számítások alapján a felújított épületek több szintet ugorva BB energetikai minősítést kapnak, jelentősen csökken a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. A korszerűsítés eredményeképpen csökkennek vállalkozásunk működési költségei melynek köszönhetően jelentősen javul a cég jövedelmezősége, munkahely megtartó képessége és nem utolsó sorban a felújított modern épületek erősítik az ide látogató ügyfelek elégedettségét, valamint az itt dolgozók munkahelyükkel szembeni lojalitását.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.