Miskolc Autó Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A CUPRA két csapattal működik együtt a WTCR2019-ben
2019.04.15.
Újdonság a SEAT-ról

A CUPRA két csapattal működik együtt a WTCR2019-ben

A TCR Nemzetközi Szériában eltöltött sikeres 2018-as idény után, a CUPRA versenyszelleme visszatér a 2019-es WTCR - FIA Túraautó Világkupa  futamain.

Seat

A márka a WTCR második szezonjában négy CUPRA pilótával áll rajthoz a CUPRA TCR autókkal a PWR by CUPRA Racing és a Comtoyou-DHL by CUPRA Racing csapatokkal.

 

A rajtrács egyik oldalán, a PWR by CUPRA Racing első alkalommal mutatkozik be a nemzetközi porondon, az aktuális TCR Európa kupa címvédő Mikel Azcona és a svéd Daniel Haglöf szereplésével. A boxutca másik oldalán a Comtoyou-DHL by CUPRA Racing csapatát a holland Tom Coronel és Aurélien Panis, a korábbi Forma-1 pilóta Olivier Panis fia alkotják.

2019 lesz az eddigi legerősebb nemzetközi túraautóversenysorozat, 26 autóval a #WTCR2019SUPERGRID mezőnyben és egy erőteljes generációs összecsapás a fiatalok és a tapasztalt versenyzők között. A hét gyártó közt, a CUPRA tökéletesen megtestesíti az idei szellemet, felhasználva a SEAT Sport múltbéli hagyományait és végrehajtott fejlesztéseit, valamint a CUPRA márka modern jellegét és úttörő technológiáját.

 

Ígéretes páros

 

Több bajnoki győzelem után az STCC – TCR Scandinaviában a PWR by CUPRA Racing a WTCR sorozatban való indulással a túraautóversenyzés legmagasabb osztályába ugrik. A svéd csapatot társ-alapítója, Daniel Häglof és a 22 éves spanyol Mikel Azcona képviseli, akik a nemzetközi porondon való sikerességhez szükséges tapasztalat és fiatalság kombinációját jelentik csapatnak.

 

A veterán pilóta Häglof, hét évvel ezelőtt alapította saját versenycsapatát, hosszú győzelmi listával büszkélkedhet, és a harmadik helyezést érte el a STCC - TCR Scandinavia 2018-ban, két győzelemmel és hat dobogós eredménnyel. Danielhez csatlakozik Mikel Azcona, aki fiatal kora ellenére figyelemre méltó eredményeket mutat a túraautózásban, minden bajnoki szériájában az első háromban végezve az elmúlt években.

 

 

A nyerő formula

 

A szakértelem és a fiatalosság kombinációja a Comtoyou DHL by CUPRA Racing által választott stratégia. A WTCR javát szolgálja a futamsorozat sok versenyén korábban már indult Tom Coronel régvárt visszatérése. A 46 éves versenyző a közelmúltban a Dakar Rallyn vett részt, és most csatlakozik a belga csapathoz Aurélien Panis mellett.

 

Az 1996-os Monaco Grand Prix győztes Olivier Panis fia másodszor indul a WTCR-ben, de idén a CUPRA TCR-t választotta, a CUPRA versenyzők múlt szezoni teljesítményének tanulmányozása után: ”Tavaly láttuk, hogy az autó nagyon gyors minden pályán. Nagyon magabiztosnak érzem magam, és nagyon örülök, hogy a CUPRA-val indulhatok”- mondta Panis.

 

Világos kilátás

 

Mindkét csapatnak 10 versenyhétvégéje van, hogy bizonyítsa képességeit a WTCR-ben, amely április elején Marokkóban indul. A 2019-es naptár Magyarországon, Szlovákiában, Hollandiában, Németországban, Portugáliában, Kínában, Japánban és Makaóban rendezendő futamokat tartalmaz az év végéig, míg a szuper finálét Malajziában tartják.

 

Ezenkívül a CUPRA nem kevesebb, mint 160 versenyen lesz jelen ebben a szezonban, különböző világ, kontinentális és nemzeti TCR bajnokságokon és sorozatban. A márka kifejlesztett egy versenystratégiát, amely támogatja az új szintű belsőégésű motorok fejlesztését és megnyitja az utat az elektromos versenyzés felé: "Jelenleg egy új CUPRA TCR-en dolgozunk 2020-ra, de közép- és hosszú távon az elektromos meghajtás áll majd a figyelmünk középpontjában. A CUPRA e-Racerrel, az első 100% -os elektromos túraautóval az elektromos versenyzés jövőjének műszaki alapjait hoztuk létre ”, mondta Jaime Puig, a CUPRA Racing igazgatója és vezetője.

 

A CUPRA jelenleg két versenyautóval rendelkezik, amelyek a jelenlegi és jövőbeli bajnokságok igényeihez készültek. Egyrészt a 350 LE teljesítményű és 267 km/h maximális sebességű Leon CUPRA TCR egy valóságos robbanás az aszfalton. Másrészt a CUPRA e-Racer, a világ első 100% -os elektromos versenyautója, egy igazi versenyautó, amely 300 kW-os folyamatos és 500 kW (680 PS) csúcsteljesítményt nyújt. Az e-Racer 270 km / h csúcssebességet tud elérni, mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, de a 200 km / h eléréséhez is mindössze 8,2 másodpercre van szüksége.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.