Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen és a Microsoft stratégiai együttműködésük előrelépéséről számolt be
2019.03.04.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen és a Microsoft stratégiai együttműködésük előrelépéséről számolt be

A Volkswagen és a Microsoft a Volkswagen Automotive Cloud fejlesztésének előrelépésről számolt be. Erről egyeztetett Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója és Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Volkswagen Digital Lab központjában tett látogatásuk során Berlinben. A Volkswagen Automotive Cloud platformot lépésről lépésre bővítik majd a világ többi térsége felé és ezzel elérhetővé teszik Európa, Kína és az Amerikai Egyesült Államok piacain, amelyek kulcsfontosságúak a jövőbeni, tisztán elektromos és teljesen hálózatba kapcsolt ID. modellcsalád tekintetében. A Volkswagen és a Microsoft közösen dolgozik első demonstrációs (világítótorony) projektjén is, amely a hálózatba kapcsolt járműszolgáltatásokra koncentrál illetve előrelépés történt a Volkswagen új, észak-amerikai Fejlesztési Központjának létrehozása kapcsán is.

VW

„A Microsoft vállalattal közös stratégiai partneri együttműködésünk kulcsfontosságú a terveink szempontjából, amelynek célja, hogy a Volkswagen egy szoftver-vezérelt mobilitási szolgáltatóvá váljon. A Volkswagen Automotive Cloud létrehozásával egy, az egész világon egységes megoldáson dolgozunk az ügyfeleink számára. Növekedési képességünk óriási versenyelőnyt biztosít ezen a területen.” – nyilatkozta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója.

 

„A digitális technológia rohamos gyorsasággal változtatja meg az autóipart minden szempontból, kezdve a gyártási folyamatoktól egészen magáig az autóig.” – jelentette ki Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. „Együttműködésünk lehetővé teszi a Volkswagen számára, hogy új, Azure alapú, hálózatba kapcsolt járműszolgáltatásokat kínáljon, amely felgyorsítja a vállalat szoftver-vezérelt mobilitási szolgáltatóvá való átalakulását és meghatározza a mobilitás jövőjét, bárhol is éljen az ember.”

 

A Volkswagen Automotive Cloud platform elérhető lesz Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban is

 

A Volkswagen szeretné az Automotive Cloud platform globális lábnyomát minél inkább kiterjeszteni. Célja, hogy a korábban csak nagyrészt az európai piacokra kifejlesztett felhőplatform eljusson Kínába és az Amerikai Egyesült Államokba is. A Microsoft Azure átfogó képességei a felhő, peremhálózat, mesterséges intelligencia és a dolgok internete (Internet of Things – IoT) terén jelentik továbbra is a digitális ökoszisztéma fejlődési alapját. A Volkswagen a járművek és szolgáltatások adatműveleteinek kiindulópontjaiként használja majd az Automotive Cloud platformját. A digitális ökoszisztéma kifejlesztése a partnerekkel közösen történik, amelyben a Volkswagen a konszernen belül vezető márkaként működik együtt.

 

 

 

 

 

A Volkswagen Automotive Cloud platformért Christian Senger felel majd, aki a Volkswagen márka igazgatótanácsának a digitális autó és szolgáltatások területéért felelős tagja illetve a Volkswagen Csoportnak a digitális autó és szolgáltatások területéért felelős vezetője. Ő így nyilatkozott az együttműködésről: „A Volkswagen Automotive Cloud adja digitális ökoszisztémánk világszintű technológiai vázát. Ezzel egyidőben bemutatunk járműveinkben egy új, nagy teljesítményű szoftver rendszert. Ez biztosítja azokat az alapokat, amelyek járműflottánk teljes összekapcsolhatóságához és az ügyfelek számára digitális többletszolgáltatások fejlesztéséhez szükséges. Célunk, hogy az ügyfélélményt az autón belül és azon túl is biztosítsuk számukra.”

 

Az ID. modellcsalád lesz az első járműgeneráció, amely az Automotive Cloud platformját használja majd

 

A Volkswagen digitális ökoszisztémájának előkészítésén dolgozik, amely a jövőbeni ID. modellcsalád kulcsfontosságú piacaira koncentrál. Az ID. lesz az első jármű, amely az Automotive Cloud platformját használja, Európai debütálása pedig 2020-ra várható. Még ugyanebben az évben indul a modell gyártása Kínában, 2022-től pedig az ID. modellcsalád valamelyik tagja az Amerikai Egyesült Államok egyik gyártósoráról gördül majd le.

 

Az első demonstrációs (világítótorony) projekt a hálózatba kapcsolt járműszolgáltatásokért

 

A Volkswagen és a Microsoft közösen dolgozik első demonstrációs (világítótorony) projektjén a hálózatba kapcsolt járművekkel összefüggésben. Együttműködésük a kommunikációs és navigációs megoldásokra illetve a személyre szabható szolgáltatásokra koncentrál: kiaknázzák azokat az öntanuló eljárásokat, amelyek elősegítik a szolgáltatások használatát a járművekben, kibővített funkciókat kínálva a bent helyet foglalóknak. A telefonkonferenciákhoz való automatikus csatlakozás és a bekészített navigációs úticélok átemelése csupán az első lépés a folyamatban, amelynek szintén része a Microsoft Skype és a Microsoft Office integrálása.

 

Folytatódnak a Volkswagen Fejlesztési Központjának munkái Seattle városában

 

Tovább folynak az új Fejlesztési Központ létrehozásának munkái Seattle városában. A Volkswagen 2018. végén jelölte meg ezt a helyszínt az Automotive Cloud fejlesztésének helyéül. A Fejlesztési Központ célja, hogy a Microsoft magasan fejlett agilis együttműködési és digitális vezetői tevékenységet (Digital Leadership) alkalmazó kultúráját a saját szervezeti kereteibe átültesse. Az első fejlesztői csapatok éppen most kezdik meg ott projektmunkájukat. A Microsoft az új központ létrehozását a szakemberek és a projekt menedzserek toborzásának területén nyújtott támogatásával segíti.

 

A vezérigazgató a partneri együttműködés jelentőségéről beszélt Berlinben

 

A két vezérigazgató, Herbert Diess a Volkswagen, Satya Nadella pedig a Microsoft képviseletében szerdán meglátogatta a Volkswagen Digital Lab berlini központját. A média képviselőinek beszéltek stratégiai együttműködésük jelentőségéről és az autóipar illetve az IT szektor digitális transzformációjának kihívásairól.

 

A Volkswagen számára Berlin egy fontos szoftverfejlesztési helyszín. A Digital Lab mellett számos további kompetenciaközpont is ide telepítette főhadiszállását. Ezek közé tartozik a Volkswagen leányvállalat Carmeq is, amely az új autóipari operációs rendszer, a „vw.os” szoftverének fejlesztését végzi. Három helyszínen közel 650 szakember dolgozik a „vw.os” operációs rendszerén, illetve a vezetéstámogató, a vezetés kényelmét fokozó és az infotainment funkciót ellátó szoftverek fejlesztésén.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.