Miskolc Autó Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Alaposan megújul az Audi S3
2024.02.19.
Újdonság az Auditól

Alaposan megújul az Audi S3

Az Audi S3 jelenlegi generációja négy éve van a piacon, így érett már egy modellfrissítés. Az Audi nem is aprózta el a dolgot, és számos ponton hozzányúlt a modell szedán és hatchback változatához egyaránt. Bár a változtatások teljes listáját csak később közli a gyártó, de addig is bőven van miről beszélni.

Alaposan megújul az Audi S3

Bár a motortérben maradt a két literes négyhengeres TFSI, a mérnökök további 23 lóerőt és 20 Nm nyomatékot hoztak ki belőle, így a teljesítmény már 329 lóerő. A hétsebességes duplakuplungos váltót is kezelésbe vették, melynek látványos eredménye lett: teljes gáznál megfeleződött a váltások ideje. További változás a hajtásláncban, hogy az S3 megörökölte az RS3 nyomatékelosztó rendszerét, mely a motor erejét optimálisan osztja el a hátsó kerekek között.


A jobb kezelhetőségről nagyobb fékek gondoskodnak. A tárcsák átmérője 357 milliméter, miközben a vastagságuk 34 milliméterre nőtt. Az új féknyergekbe nagyobb fékbetéteket tettek a mérnökök, így növelve súrlódási felületet, és ezen keresztül a fékerőt. Ezen kívül a féltengelyekbe új csapágyak kerültek, a lengőkarokat pedig merevebbé tették.


Egyelőre be kell érnünk ennyi információval. A megújult S3 teljes bemutatója az év későbbi részében várható.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.