Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi Sport ABT Schaeffler csapata nagy küzdelemben a Formula E sorozat bajnoki címéért
2019.03.25.
Újdonság az Audiról

Az Audi Sport ABT Schaeffler csapata nagy küzdelemben a Formula E sorozat bajnoki címéért

A Formula E sorozat izgalmasabb, mint eddig bármikor korábban. Az első öt versenyt ugyanis öt különböző pilóta nyerte, a bajnokság jelenlegi első négy helyezettjét pedig mindössze három pont választja el egymástól. Az Audi versenyzője, Lucas di Grassi pedig az élmezőny sűrűjében, a harmadik helyen áll jelenleg. Március 23-án szombaton a sorozat most először látogat a kínai turistaparadicsomnak számító Sanya városába.

Audi

Öt elképesztően izgalmas, olykor csupán az utolsó métereken eldőlő verseny, öt különböző győztes és hihetetlenül szoros élmezőny: ezzel a mérleggel a jelenlegi Formula E sorozat eddig felülmúlt minden várakozást. A következő fordulót pedig már most szombaton rendezik: mexikói győzelmével és Hongkongban elért második helyével Lucas di Grassi a dobogó legfelső fokára pályázik Sanya városában. A brazil versenyzőt mindössze két pont választja el a bajnokság jelenlegi éllovasától, Sam Bird-től.

 

Lucas di Grassi – köszönhetően a Hongkongban megszerzett 29. dobogós helyezésének – ismét a legjobbak között szerepel. „Az, hogy Daniel (Abt) és én most a bajnoki címért és a győzelmekért szállhatunk harcba, az egész csapat kemény munkájának az eredménye. Ez az, ami megkülönbözteti a mi alakulatunkat: az igazi erőnket akkor mutatjuk meg, amikor kemények a körülmények és nagy a nyomás.” – nyilatkozta di Grassi. „Sorozatban háromszor is dobogóra állhattunk és mindent beleadunk, hogy ezt a sikersorozatot Sanya városában is folytassuk. Ebben a szezonban minden eddiginél szorosabb a küzdelem a bajnoki címért.”

 

Csapattársa, Daniel Abt a 2019-es szezon során dobogós helyen végzett Santiago de Chile pályáján, és annak a két pilótának az egyike a mezőnyben, akik eddig minden versenyt pontszerző helyen zártak. Ezt tükrözi a csapatok sorrendje is, ahol az Audi Sport ABT Schaeffler jelenleg második helyen áll a bajnokságban, minimálisan lemaradva a tizenhárom versenyes sorozat ötödik futama után az élen álló alakulat mögött.

 

 

„Nyilvánvalóan jó érzés, hogy versenyben vagyunk mindkét bajnoki címért.” – nyilatkozta Allan McNish csapatvezető. „De a bajnoki verseny állása egyedül az utolsó futam után igazán fontos, így most csakis a következő versenyre összpontosítunk. Sanya pályája teljesen új minden csapat és versenyző számára, így a megfelelő felkészülésnek itt még nagyobb jelentősége van.” Annak ellenére, hogy adott lett volna az idő egy rövid ázsiai pihenésre a hongkongi és a kínai futam között, Daniel Abt és Lucas di Grassi mégis inkább összecsomagoltak és hazautaztak, hogy szimulátoron készüljenek fel a következő megmérettetésre.

 

Sanya pályáján tett látogatásával a Fomula E sorozat visszatér a kontinentális Kína területére. Korábban, az első két szezon során Peking adott otthont az ázsiai fordulónak, majd Hongkong különleges közigazgatási területe vette át ezt a szerepet. A Kínai Népköztársaság legdélebbi tartományában, Hainan szigetén található Sanya igen népszerű a turisták körében, közel 18 millió pihenni vágyó keresi fel ezt a területet minden évben. A 2,236 kilométer hosszú versenypálya szűk hajtűkanyarjaival ismét izgalmas, előzésekkel tarkított versenyt ígér. A vízparthoz közeli versenyt már mindenki nagyon várja. „Egy verseny, amelyet egy turistaparadicsom közepén, fehér homokos tengerpart mellett rendeznek: a Formula E sorozat különlegesebbnél különlegesebb helyszínekkel rukkol elő.” – nyilatkozta Abt. „Nagyszerű, hogy egy másik versenyt is rendeznek a kontinentális Kína területén, ahol eddig mindig lelkes és meleg fogadtatásban volt részünk.”

 

Az Audi Sport ABT Schaeffler gyári csapat mellett az Envision Virgin Racing ügyfélcsapata is - Sam Bird és Robin Frijns pilótákkal a kormány mögött – az Audi e-tron FE05 versenyautókkal áll majd rajthoz. Ezt az autót az Audi és technológiai partnere, a Schaeffler közösen fejlesztette ki. A brit alakulat jelenleg mind a pilóták, mind a csapatok versenyében vezeti a bajnokságot.

 

Az idei Formula E sorozat hatodik fordulója Sanya városában szombaton helyi idő szerint 15 órakor indul (reggel 8:00 közép-európai idő szerint) és a korábbiakhoz hasonlóan 45 perc plusz egy kör hosszú lesz. Az Eurosport csatorna élőben közvetíti az eseményeket Kínából. A nemzetközi csatornák közvetítési rendjéről bővebb információt a oldalon www.fiaformulae.com találnak az érdeklődők.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.