Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az erőforrás-gazdálkodás jövőbeli megoldása: Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány díjat ad a fiatal kutatóknak
2019.02.18.
Újdonság az Audiról

Az erőforrás-gazdálkodás jövőbeli megoldása: Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány díjat ad a fiatal kutatóknak

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány két mestermunkát értékelt a Müncheni Műszaki Egyetemen, a Fenntartható Erőforrás-gazdálkodási (SRM) díjjal. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány nyolcadik alkalommal értékelte ilyen módon a Fenntartható Erőforrás-menedzsment tanfolyam kiemelkedő mestermunkáit.  Az idei díjat Julia Möbius és Sebastian Heinz kapta. Minden nyertes 1500 euró nyereményt kapott.

Audi

Mestermunkájában Julia Möbius elemezte, hogy a fiatalok miként értékelik és használják a berlini városi erdőt. Az eredmény: az erdőt kevesen tartották rekreációs területnek. A helyszínen 800, 14 és 25 év közötti berlini lakost kérdezett meg az erdőkkel kapcsolatos elvárásaikról és ezáltal átfogó alapot adott az erdő jövőbeli tervezési koncepcióinak kidolgozásához.

 

A második díjnyertes munkát Sebastian Heinz írta. Mestermunkája az éghajlatváltozás társadalmi-gazdasági következményeivel és a kapcsolódó bizonytalan környezeti feltételekkel foglalkozott. A kínai Hangzhou-i kutatások során gazdasági kísérletet folytatott a diákokkal és a gazdálkodókkal, hogy megvizsgálja, a vízgyűjtőkben élő emberek hogyan reagálnak a társadalmi dilemmákra. Sebastian Heinz munkájában megmutatta, hogy a méltányosság és a bizalom hozzájárul a vízhez való egyenlőtlen elosztás sikeres megszervezéséhez.

 

„2009 óta az Audi Környezetvédelmi Alapítvány támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos innovatív ötleteket, csakúgy mint a kutatókat és a fenntartható erőforrásokkal kapcsolatos munkájukat. Az SRM-díjjal két fiatal kutatót ismerünk el, akik elkötelezettek az erdővel és a víz erőforrásaival szemben - és ezáltal hozzájárulnak a fenntarthatóság növeléséhez ”- mondja Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány vezérigazgatója.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.