Újdonság az Audiról
2019.05.08.

Kettős dobogó az új Audi RS 5 DTM számára

Az Audi a DTM sorozat új turbómotoros fejezetét kettős dobogóval nyitotta a Hockenheimring pályáján. A hideg és esős versenyen Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) és Robin Frijns (Audi Sport Team Abt) a második és harmadik helyet szerezte meg. René Rastnak (Audi Sport Team Rosberg) balszerencsésen végződött az új Audi RS 5 DTM versenyautóval futott első versenye.
Audi

A negyedik rajtrácsról indulva a 2017-es DTM bajnok egészen a második helyig küzdött előre magát a hideg és esős körülmények között, majd a versenyben élen álló Marco Wittmann BMW-jét vette üldözőbe. Az Audi pilótája jó esélyekkel szállt harcba sorozatban hetedik DTM győzelméért, amikor is hat körrel a vége előtt váltóprobléma miatt kiállni kényszerült Audi RS 5 DTM versenyautójával.       

 

„Ez valóban elég szerencsétlenül alakult.” – nyilatkozta az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „René a győzelemért küzdött, keményen támadta Marcot (Wittmannt). Ezzel együtt kell élnünk és holnap újra fel kell vegyük a kesztyűt. A mai verseny az elejétől a végéig igen nehéz körülmények között zajlott. Mike és Robin személyében két pilótával képviseltettük magunkat a dobogón, ehhez jön még Loïc (Duval) ötödik helye. Összességében ez egy jó eredmény.”

 

Mike Rockenfeller az Audi RS 5 DTM volánja mögött az első sorból vághatott neki a versenynek Marco Wittmann mellől, miután az időmérőn mindössze 66 ezredmásodperccel maradt el a pole pozíciót megszerző BMW-s versenyzőtől. A futam során sokat küszködött az első szett gumival. „Az időmérővel ellentétben szinte semmi tapadásom nem volt.” – nyilatkozta Rockenfeller. „Nem tudom az okát. A második szett gumival ismét minden rendben volt, de addigra a győzelemre már nem volt esélyem. Ennek ellenére ez egy jó szezonnyitó futam volt. Jó dolog a dobogón állni és örülök a megszerzett pontoknak is.”

 

Robin Frijns és az Audi RS 5 DTM villámrajtot vett és az ötödik helyről a második pozícióig jött előre, majd visszaesett Rast és Rockenfeller mögé. „A körülmények, különösen a verseny kezdetén, igen szélsőségesek voltak.” – nyilatkozta Frijns. „Így még inkább örülök a dobogós helyezésemnek.”

 

Loïc Duval és Nico Müller az ötödik illetve a nyolcadik helyen zárta a versenyt, ezzel is fontos pontokat gyűjtve az Audi számára. Jamie Green kuplungproblémával küzdött, így be kellett érnie a tizenkettedik hellyel.

A WRT Team Audi Sport ügyfélcsapat rögtön az első DTM versenyén pontot szerzett, versenyzőjük, Pietro Fittipaldi ugyanis DTM debütálásán a pontszerző tizedik helyen érkezett célba.