Miskolc Autó Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Let’s Explore – A Škoda e-mobilitási offenzívája, 2026-ig hat új elektromos modellel
2023.05.02.
Újdonság a Škodától

Let’s Explore – A Škoda e-mobilitási offenzívája, 2026-ig hat új elektromos modellel

2026-ig hat új BEV-modell szerepel a tervekben: tovább bővíti elektromos modelloffenzíváját a Škoda AUTOTisztán elektromos modellek teljes választékát kínálja majd a Škoda – a népszerű Enyaq-család mellett egy „Small”, egy „Compact”, egy „Combi” és egy „Space” BEV-modell is szerepel majd a palettánÚj formatervezési nyelvezet határozza meg a jövőbeni BEV-modellek robusztus megjelenésétA korszerű és különösen gazdaságos belsőégésű motorral, valamint hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerrel szerelt modellek továbbra is fontos szerepet töltenek be az átalakulás szakaszában

Skoda

Tovább fokozza elektromos mobilitási kampánya és átalakulása ütemét a Škoda AUTO. Négy teljes egészében új fejlesztésű e-modell és az Enyaq család két felfrissített tagjának bemutatásával a cseh autógyártó 2026-ra már hat járműcsaládra tervezi bővíteni BEV-kínálatát. A Škoda AUTO 2027-ig összesen 5,6 milliárd eurót invesztál az elektromos mobilitás területébe. A kisautó-SUV-szegmensben érkező „Small” BEV-modellel, a kompakt-SUV-szegmensbeli – hivatalos nevén Elroq – „Compact” újdonsággal, a tágas belterű „Combi” kombival és a hétüléses „Space” SUV-modellel a Škoda jelentősen bővíti, illetve sokrétűbbé fejleszti elektromos portfólióját. A korszerű és különösen gazdaságos belsőégésű motorral, valamint hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerrel szerelt modellek az elektromos mobilitásra zajló átállás során is a Škoda modellportfóliójának alappilléreit alkotják. A Superb és a Kodiaq új generációival, a felfrissített Octavia, Kamiq és Scala sorozatokkal, valamint az új BEV-modellekkel a Škoda rövidesen története legváltozatosabb portfólióját kínálhatja – e két világ legjavát ötvözi, s különböző piacain egyaránt minden ízlésre és igényre a legmegfelelőbb Škoda modellt kínálja vásárlóinak.


Amint Klaus Zellmer, a Škoda AUTO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „2026-ig minden szegmensre kiterjedően megjelenő, összesen hat új tisztán elektromos modelljével a Škoda AUTO még gyorsabban haladhat a hosszú távon fenntartható, elektromos egyéni mobilitás felé. Új és különösen gazdaságos üzemű hagyományos, illetve hibrid hajtásrendszerű modelljeinkkel együtt mindkét világ legjobbját kínáljuk – az átalakulás ezen időszakában is szerte a világon kielégítve jelenlegi és új ügyfeleink igényeit.


Martin Jahn, a Škoda AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja hozzátette: „2026-ra új, tisztán elektromos, akkumulátorhajtású modelljeink minden, az ügyfeleink számára meghatározó járműszegmenst lefednek majd. Olyan autókat kínálunk, amelyekkel stílusosan, azaz hosszú távon fenntarthatóan, biztonságosan és magabiztosan fedezhetik fel a világot – immár az új Modern Solid formatervezési nyelvezetünk jegyében született termékeinkkel.”


Gyorsuló e-kampány – egyértelmű útiterv az e-mobilitáshoz

A Škoda AUTO – 2026-ig összesen hat új BEV-modell piaci bevezetését tervezve – teljes mértékben elkötelezett az elektromos mobilitás felé zajló átalakulása mellett. 2020-ban, illetve 2022-ben sikeresen mutatkozott be az Enyaq iV és az Enyaq Coupé iV, a Škoda első két olyan modellje, amely már a Volkswagen Csoport Moduláris elektromos platformjának (Modular Electrification Platform; MEB) műszaki alapjaira épül. E két modell jelentős frissítésen esik át 2025-ben, ugyanazon új formai nyelvezettel, amely a Škoda minden BEV-modelljét jellemzi a jövőben. E járműveken túl, 2026-ra négy teljes egészében új fejlesztésű, akkumulátorhajtású elektromos modell is érkezik:

•          a „Small” az A0 szegmensben, a jövő belépőszintű modelljeként,

•          a „Compact”, hivatalos nevén Elroq, a Karoq kompakt-SUV tisztán elektromos utódjaként,

•          a „Combi”, amely a Škoda nagysikerű kombi-hagyományainak folytatója, valamint

•          a „Space”, amely a 2022 augusztusban bemutatott, hétüléses koncepciómodell sorozatgyártású változataként zárja felülről a termékportfoliót.

A Combi, azaz a márka első kombikarosszériás BEV-modellje, a kínálat nagyon fontos tagja, amely a márka alapvető értékeit megtestesítve hozza el e népszerű karosszériaváltozat erényeit az elektromos mobilitás korszakába. Mindegyik BEV-modell a jellegzetes Modern Solid dizájnnyelvezet jegyében készül, amely a márka génjeit meghatározó karakteres tulajdonságokat – robusztus konstrukció, funkcionalitás és hitelesség – emeli ki.


Továbbra is alappillér a továbbfejlesztett ICE- és PHEV-modellek kínálata
A fejlett és gazdaságos belsőégésű motorokkal (ICE), illetve a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerekkel (PHEV) szerelt járművek továbbra is a vállalat modellportfóliójának egyik alappillérét képezik a tisztán elektromos mobilitásra zajló átállás során. Mivel az egyes piacok más-más tempóban térnek át az elektromos mobilitásra, adott esetben e modellek elégíthetik ki az ügyfelek igényeit, a Škoda minden piacán a vásárlói igényekre összpontosít. A vállalat ezért széles körben megfizethető olyan modellek teljes palettáját kínálja az elkövetkező évek során, amelyekkel maradéktalanul megfelelhet ügyfelei egyéni mobilitási elvárásainak – elektromos, hagyományos vagy plug-in hibrid hajtásrendszerrel.



 

E-mobilitás – „Felvillanyozó” hatos csomag 2026-ra


›   A Škoda AUTO tovább gyorsítja 2026-ra hat modellt tartalmazó BEV-portfoliójának bővítését

›   A 2025-ben megújuló Enyaq-családot a „Small”, „Compact”, „Combi” és „Space” munkajelzésű modellek egészítik ki

›   A „Compact” modell hivatalos neve Elroq

›   A Škoda AUTO története legszélesebb modellkínálatával szolgál majd


Mladá Boleslav/Budapest, 2023. április 25. – Tovább gyorsítja elektromos kampányát a Škoda AUTO, 2026-ra már összesen hat modellre bővítve BEV-palettáját. A cseh márka így különösen változatos elektromos termékportfólióval szolgál négy év múlva, minden ügyfele számára a legmegfelelőbb járművet kínálva. A 2025-ben az új Modern Solid dizájnnyelvezet jegyében felfrissítendő Škoda Enyaq és Enyaq Coupé mellett a Škoda négy új, tisztán elektromos jármű bevezetését is tervezi: ezek a „Small”, vagyis egy belépőszintű elektromos SUV-modell, a „Compact”, amelynek hivatalos neve Elroq, a „Combi” kombimodell, valamint a „Space”, azaz a Vision 7S koncepciómodell sorozatgyártású változata. A Škoda AUTO 2027-ig összesen 5,6 milliárd eurót invesztál az elektromos mobilitásba.


Elektromos járművek széles választéka a „Small” és a „Space” között
2024-ben elsőként a „Compact” BEV-modell érkezik, amely hivatalosan Elroq néven jelenik meg. A mintegy 4,50 méter hosszú, a kompakt külső méretek és a tágas, különösen praktikus beltér kombinációjával büszkélkedő Elroq a Škoda Karoq tisztán elektromos utódja, és az SUV-szegmensben bővíti a cseh márka modellportfólióját.

A jövőbeni belépő modell a „Small” belső munkajelzést kapta, s 25 ezer euró körüli árfekvésű szubkompakt autóként teheti széles körben megfizethetővé az elektromos mobilitást. A Volkswagen Csoport spanyolországi gyárában készül majd, és 2025-ben mutatkozik be. Nagyjából 4,10 méteres hosszúságával a Scala sorozatéhoz hasonló méretű csomagteret kínál.

2025-ben az Enyaq és az Enyaq Coupé az elsőként a Vision 7S koncepciómodellen bemutatott, új Modern Solid formai nyelvezetet átvéve részesül átfogó modellfrissítésben. Az Enyaq iV változatai készülnek elsőként a Volkswagen Csoport Moduláris elektromos platformjának (Modular Electrification Platform; MEB) műszaki alapjaira, s ezzel már 2020 óta (az Enyaq Coupé 2022 óta) a márka új elektromos mobilitási korszakának jelképei.

A „Combi” kulcsszerepet tölt be majd a négy újdonság között. A mintegy 4,70 méter hosszú jármű a márka első tisztán elektromos kombijaként érkezik, amely a Škoda e különösen népszerű és sikeres karosszériaváltozatának erényeit hozza el immár az elektromos mobilitás korszakába. A „Combi” belső jelzésű BEV-kombi 2026-ban mutatkozik be.

A Škoda jövőbeni BEV-modelljei közül a „Space” lesz a legnagyobb. A Vision 7S koncepciómodell sorozatgyártású változatának hosszúsága 4,90 méter körül várható, és felülről teszi teljessé a modellportfoliót.


 

Új ICE-modellek– Felfrissül a széleskörű modellportfólió


›   A gazdaságos és népszerű ICE-modellek továbbra is a Škoda AUTO portfóliójának alappillérei

›   A Superb zászlóshajó és a paletta csúcsán álló Kodiaq SUV-modell új generációi érkeznek, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) változatokkal

›   Frissítés a legnagyobb darabszámban értékesített Škoda Octavia, valamint a Kamiq és a Scala számára


Mladá Boleslav/Budapest, 2023. április 25. – A korszerű és különösen gazdaságos belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott Škoda-modellek továbbra is azon átalakulás kulcsszereplői, amely során a márka az elektromos mobilitásra helyezi át a hangsúlyt. A Škoda AUTO tekintélyes szakértelmét felhasználva folyamatosan optimalizálja e motorokat és tovább növeli gazdaságosságukat, a jelenlegi termékportfólió pedig széleskörű modellfrissítésben részesül majd. A Superb zászlóshajó és a Kodiaq SUV-modell új generációja idén ősszel érkezik a piacra, de a márka ikonikus Octavia családja, valamint Kamiq és Scala sorozata is felfrissül a közeljövőben.


Belsőégésű motorok az átalakulás korszakában
A belsőégésű motorok (ICE) továbbra is a Škoda kínálatának fontos alappillérei az elektromos mobilitás felé zajló átalakulás során. A Škoda nagysikerű ICE modelljei mindenütt kulcsszerepet töltenek be az egyéni mobilitás biztosításában, mivel az e-mobilitásra való átállás különböző tempóban zajlik az egyes piacokon. Kiterjedt know-how birtokában a Škoda mérnökei még gazdaságosabbá fejlesztik napjaink belsőégésű erőforrásait, emellett a Škoda AUTO a teljes EA211 motorcsalád fejlesztéséért is felelős a Volkswagen Csoporton belül.


A 2023-as év két újdonsága: a Superb és a Kodiaq új generációja
A Škoda még az idei év vége előtt bemutatja két nagysikerű és jelentős modellsorozata új generációját. A Škoda zászlóshajójának szerepét betöltő Superb negyedik, illetve a márka csúcs-SUV-modellje, a Kodiaq második nemzedéke egyaránt idén ősszel tartja világpremierjét. Az autógyártó legfejlettebb benzin- és dízelüzemű motorjaival szerelt változatok mellett mindkét sorozatban hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) kivitelek is szerepelnek majd.


Frissítés az Octavia, a Scala és a Kamiq számára
A Superb és a Kodiaq új generációi mellett a Škoda AUTO hamarosan modellportfóliója három másik tagját is felfrissíti. Az ikonikus Octavia, valamint a kompakt Kamiq és Scala közül az utóbbi kettő különösen is kiemeli a Škoda AUTO az ügyfelek széles köre számára megfizethető egyéni mobilitásra összpontosító koncepcióját.



 

Hosszú távú fenntarthatóság – Fókuszban a megújuló energiák és az újrahasznosítható anyagok


›   A Škoda AUTO a környezetkímélő és újrahasznosítható anyagokra összpontosít

›   2030-ra száz százalékban szén-dioxid-semleges termelés a márka csehországi gyáraiban

›   A nagyfeszültségű akkumulátorok másodlagos (Second Life) felhasználása telepített energiatároló rendszerekben


Mladá Boleslav/Budapest, 2023. április 25. – Az elektromos mobilitásra zajló átállásának felgyorsítása mellett a Škoda AUTO járműgyártásában és beszállítói láncolataiban is a hosszú távú fenntarthatóságot állítja a középpontba. Ez éppúgy magában foglalja a megújuló forrásokból származó energiák használata iránti elkötelezettséget a márka termelési helyszínein, mint az újrahasznosítható anyagokra összpontosító megközelítést és az elektromos járművekből származó nagyfeszültségű akkumulátorok következetes újbóli felhasználását. A „Space” BEV-modell alapjául szolgáló Vision 7S tanulmány a jövő járműgenerációi anyagválasztásának alapjait is előrevetíti.


Újrahasznosított nyersanyagok az Enyaq iV és a Vision 7S modellekben
A Škoda AUTO nagy hangsúlyt fektet termékei hosszú távú fenntarthatóságára, és továbbra is növelni kívánja a természetes és újrahasznosított anyagok alkalmazását járműveiben. A Škoda Enyaq iV alján alkalmazott burkolati elemek előállítása során például már ma is mintegy 13 kilogramm újrahasznosított műanyagot használnak fel, amelyet régi akkumulátorházakból és lökhárítókból nyernek. A Vision 7S tanulmánymodell nagyon is konkrét betekintést kínál az újrahasznosított anyagok a jövő autóinak belterében kínálkozó felhasználási lehetőségeire.


Középpontban a teljes beszállítói láncolat és a megújuló energiák
A Škoda hosszú távú fenntarthatóságra összpontosító megközelítése immár túlmutat a márka termelési helyszínein. A vállalat teljes értékteremtési láncolata mentén elő kívánja segíteni e szemléletmódot, ami hosszú távon fenntartható nyersanyagok választására, valamint a fenntartható termelési módszerek alkalmazására is kiterjed a beszállítók üzemeiben. Ahol csak megoldható, a vállalat a körforgásos gazdaság elvei szerint jár el. A jelen évtized végére a Škoda AUTO már mindhárom csehországi gyárát nulla nettó szén-dioxid-kibocsátás mentén működteti majd, ezért kizárólag megújuló forrásokból származó villamosenergia használata mellett kötelezte el magát. Vrchlabí DSG sebességváltókat előállító üzeme már 2020 óta szén-dioxid-semlegesen működik, s a jövőben Mladá Boleslav és Kvasiny gyárai is követik. A csehországi telephelyeken 2022-ben 35 százalék körül alakult a megújuló forrásokból származó energiák aránya.


A vállalat a ČEZ energiaszolgáltatóval együttműködve helyezi majd üzembe a Mladá Boleslav-i főüzemében Csehország egyik legnagyobb tető-napelemrendszerét, ahol közel hatezer legújabb generációs napelem-modul 2300 kW névleges teljesítménnyel évente több mint 2,2 GWh villamosenergiát termel. Az indiai Punéban működő gyárában a Škoda a közelmúltban indította el az ország autóiparának egyik legnagyobb tető-napelemrendszerét, amely összesen 26,6 GWh energiát termel évente, a gyár teljes energiafogyasztásának akár 30 százalékát fedezve. A beruházás éves szinten 28 százalékban segít ellensúlyozni a termelési helyszín autógyártásból származó szén-dioxid-kibocsátását.


A Škoda AUTO gondosan aknázza ki a természeti erőforrásokat termelése során. A Škoda Csoport átlagosan több mint 43 százalékkal csökkentette egy autóra eső környezetterhelését 2010-hez viszonyítva, az energia- és vízfogyasztástól a szén-dioxid-emisszión és a hulladékképződésen át, egészen az illékony szerves vegyületek (VOC) kibocsátásáig. További jó példa a Škoda iV modellek használt akkumulátorainak különböző elektromos töltőállomások telepített (stacioner) energiatárolóiként indított második életciklusa (Second Life).


Akkumulátorgyártás a Mladá Boleslav-i főüzemben
A Škoda AUTO 2022 május óta gyárt Mladá Boleslavban akkumulátorrendszereket a Volkswagen Csoport Moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épülő járművek számára. Az autógyártó eddig összesen már több mint 500 ezer akkumulátorrendszert állított elő főüzemében a BEV- és PHEV-modellekhez. E technikák az elektromos mobilitásra zajló sikeres átállás kulcsfontosságú elemei. A Škoda AUTO még az idei év vége előtt egy újabb MEB-összeszerelősort is indít, amellyel napi ezerről akár ezerötszázra is növelheti a MEB-akkumulátorrendszerek összesített gyártókapacitását. Az akkumulátorok az Enyaq iV modellekbe, illetve a Volkswagen, az Audi és a SEAT tisztán elektromos járműveibe kerülnek, de PHEV-modellek számára is napi nyolcszáz akkumulátor készül a Mladá Boleslav-i főüzemben.


 

A Škoda új formai nyelvezete – Robusztus, hiteles és masszív


›   A Škoda formai nyelvezetének új szintje a robusztus megjelenés, a funkcionalitás és a hitelesség ötvözete

›   A jövő BEV-modelljei a modern egyszerűség, a magával ragadó gyakorlatiasság és az őszinte dizájn megtestesítői

›   A Vision 7S tanulmány már konkrét külső és belső dizájnelemeket vetít előre


Mladá Boleslav/Budapest, 2023. április 25. – Elkövetkező BEV-modelljei számára kidolgozott új Modern Solid formai nyelvezetével fordul az elektromos mobilitás felé a Škoda AUTO. A Modern Solid a modern egyszerűséget, a vonzó gyakorlatiasságot és az őszinte dizájnt megtestesítő autók alkotása jegyében a robusztus megjelenés, a funkcionalitás és a hitelesség ötvözete. A hétüléses Vision 7S koncepció már konkrét külső és belső dizájnelemeket vetít előre a Škoda jövőbeni tisztán elektromos modelljeiből.


Biztonságot és erőt sugárzó formavilág funkcionális beltérrel
A Modern Solid formai nyelvezet megalkotásakor a Škoda Design Oliver Stefani vezette csapata a Škoda hagyományos erényeit újraértelmezve, merészen új utakra lépett. A jövő minimalista és funkcionális külső dizájnja a biztonság és az erő érzetét közvetíti, emellett az elkövetkező BEV-modelleket optimális gazdaságosságuk szolgálatában különösen aerodinamikus formák jellemzik majd – egyszerre takarítva meg energiát, illetve növelve a hatótávot. Az utastérben tágas és modern formákat hoz az új dizájnnyelvezet, intuitív kezelőelemek és kiemelkedő funkcionalitás mellett.


A Vision 7S – a Modern Solid formai nyelvezet előképe
A 2022 augusztusban bemutatott, hétüléses Vision 7S koncepciómodell már az első konkrét betekintéssel szolgál arra a feltűnő és egyéni formai nyelvezetre, amely a Škoda jövőbeni BEV-modelljeit jellemzi. A Škoda-dizájn új szintje a robusztus megjelenés, a funkcionalitás és a hitelesség ötvözete.

A Škoda nagy hangsúlyt fektetett a könnyű kezelhetőségre, így a hétüléses modellben tovább egyszerűsödött a jármű- és az infotainment-funkciók menüstruktúrája. A szabadon álló központi érintőképernyő és a bizonyos menükhöz közvetlen hozzáférést kínáló hat gomb a digitális és a fizikai kezelőelemek ideális egyensúlyával szolgál. Minden a lehető legegyszerűbb és legintuitívebb felhasználói élmény jegyében született. A közvetlen elérés gombjai alatt három nagy forgatókapcsoló sorakozik a középkonzolon, az új tervezésű kormánykerék pedig már az új Škoda-feliratot hordozza közepén.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.