Újdonság a Volkswagenről
2018.09.24.

Mindenhol jó, de a legjobb bárhol – Volkswagen California Balaton Edition

Budapest, 2018. szeptember 22. - A Volkswagen T6 California Balaton Edition akciós felszereltségével és árazásával kifejezetten a magyar ügyfeleknek készült, így a 30 éves ikon, a California már hazánkban is elérhető. A Balaton Edition hétszemélyes, teljes értékű lakóautó, ami a hétköznapokban is úgy használható, mint egy magas felszereltségű kisbusz, például egy Multivan.
VW

A California sikertörténete 30 évvel ezelőtt indult, fejlesztése a Westfalia modellel együtt történt. Alapját a Transporter harmadik generációja adta és kezdetben Rheda-Wiedenbrückben készült. A Volkswagen California Balaton Edition a magyar pénztárcára szabva rendelhető, így igen kedvező áron kerül a magyar piacra. A California Balaton Edition a Beach alapmodellre épül, de a sok extrával egy kedvező ár-érték arányú, kiváló felszereltségű lakóautóként kerül a hazai vásárlók elé.

 

Külső forma – A hippi elődök emlékezete
 

A modell büszke lehet elődeire, amelyek a hatvanas-hetvenes évek hippi mozgalmának ikonjává váltak. Az első és második generációs California lakóautók a Woodstock korabeli amerikai szabadságkereső fiatalok, az új magyar Balaton Edition pedig a minőségi kisbuszra vágyó hazai vásárlók igényeinek megfelelően szolgálják utasaikat. A Balaton Edition napellenző oldalsátrával és 17 collos „Woodstock” nevű könnyűfém felnijével tiszteleg a hatvanas évek ikonjává vált ősök előtt.

 

Belső tér – Kényelem 7 személyre
 

A Balaton Edition 4 ülés helyett már 3 sorban elhelyezett 7 üléses kivitelben kerül a márkakereskedésekbe, az első két sor ülései forgathatók, eltolhatók és ággyá alakíthatók, melyeknél habszivacs matrac biztosítja a pihentető alvást. A komfortot és a belső rendet szolgálja a 2 vezetőtéri ajtóhoz rögzített szemetes és a hármas üléspad alatt elhelyezkedő 3 fiók is. A Balaton Edition változatban a komfort csomaggal egy különleges, széles középkonzollal épített műszerfal is helyet kapott, italtartóval; míg az eleganciát a „Dark Silver Brushed” dekorbetét, az antracit metál színű dekorcsíkkal díszített belső elem is fokozza.

 

 

Biztonság és technika – Otthon az utakon
 

Ha az egész család velünk utazik, akkor jó érzés biztonságban tudni szeretteinket, és tudni, hogy autónk a bajban sem hagy minket egyedül. A Balaton Edition ezért távolságtartó automatikával kerül a márkakereskedésekbe. A rendszer nemcsak „Front Assist” és Tempomat segítségével könnyíti a vezetést, mert városi vészfékfunkcióval kiegészülve elkerülheti a koccanást alacsony sebességnél. A fáradtság érzékelő rendszer pedig segít abban, hogy meg lehessen előzni a sofőr kimerültségéből származó balesetek.

Infotainment – Szórakozás minden utas számára
 

A vezető és a hátul ülő utasok is egyaránt élvezhetik a Composition Media rádió hangtechnikáját, hiszen a 6,33"-os érintőképernyővel, USB csatlakozóval és mobiltelefon csatlakozóval ellátott infotainment rendszer 8 hangszóróval biztosítja a tökéletes hangzásvilágot, melyet akár a vezető is kezelhet a multifunkciós bőrkormány gombjainak segítségével.

 

Az autó már összeállítható a Volkswagen Haszonjárművek konfigurátorában, és a 18 389 980 forintos induló áral elérhető. A Balaton Edition a szeptember 22-i Volkswagen találkozón, a Hippifaluban mutatkozik be a nagyközönség előtt.

 

 

Fotó: Volkswagen Haszonjárművek – Mosoni Péter