Miskolc Autó Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Sauber: Az Audi továbbra is elkötelezett a Forma-1 mellett
2024.03.04.
Újdonság az Auditól

Sauber: Az Audi továbbra is elkötelezett a Forma-1 mellett

A Sauber képviselője, Alessandro Alunni Bravi tagadta azon értesüléseket, hogy az Audi 2026-os csatlakozása a Forma-1-hez veszélybe került volna a cég vezetőségében történt változások miatt.

Sauber Az Audi továbbra is elkötelezett a Forma-1 mellett

Hivatalosan 2022. augusztusában érkezett a bejelentés, hogy az Audi felvásárolja a Saubert, a csapat azóta infrastruktúrája korszerűsítésén és dolgozói állománya bővítésén dolgozik Andreas Seidl vezérigazgató irányításával, miközben az Audi egy kifejezetten a Forma-1-es projekt érdekében létrehozott, neubergi létesítményben dolgozik a motoron.


Azonban a Forma-1-es projekt egyik szószólója, Markus Düsmann vezérigazgató tavaly elhagyta a vállalatot. Utódja, Gernot Dollner állítólag nem lelkesedik érte, Németországban még arról is szóltak hírek, hogy akár tovább is passzolná a csapatot és megállítaná a csatlakozási folyamatot.


Tavaly arról érkeztek hírek, hogy az Audi fejlesztési igazgatója, Oliver Hoffman is szerepet kap a csapatban, Seidl és a vállalat vezetése közé kerülhet. A Motorsport.comnak azonban Alunni Bravi elárulta, minden a terv szerint halad és az Audi vezetésében történt válaszoknak nem volt hatása a projektre:


„Az Audi-csoport minden szinten teljesen elköteleződött. Mindig is mondtuk, hogy a Forma-1-be való csatlakozás nem egyének döntése volt, hanem az Audi igazgatóságának egésze hozta meg. Az Audi tanácsadói csoportja, valamint a VW-csoport felügyelőbizottsága is megerősítette azt. Szóval elkötelezték magukat.”


A paddockban mindeközben arról suttognak, hogy az a beruházás, amivel a Sauber részvényei egy bizonyos menetrend szerint fokozatosan az Audihoz kerülnek, nem volt elég ahhoz, hogy a Seidl által elképzelt csapatot megépíthessék.


„A projekt a menetrendnek és a részvényesek által meghatározott vezetésnek megfelelően működik, az igazgatótanácson belüli dinamikákat nem áll módunkban kommentálni. Azt viszont tudjuk, hogy jelentős a támogatás mögöttünk” – mondta Alunni Bravi.


„Andreas Seidl szorosan együttműködik az Audival a csapat fejlesztésén 2026-ra készülve. Szerintem ez az, ami fontos. Persze, vannak találgatások a médiában, normális, hogy az emberek tudni akarják az Audi projektjének állapotát. Erről annyit tudunk mondani, hogy jó az állapota, minden szinten, az Audival együtt, keményen dolgozunk, mind Hinwilben, mind Neubergben. Nincs semmilyen változás, azon kívül, hogy 2026-hoz közeledve egyre keményebben kell dolgoznunk.”

 
Alunni Bravi emellett fenntartja, hogy a hinwili infrastruktúra fejlesztése a menetrend szerint halad és a csapat el fogja érni a megkövetelt szintet: „A sajtóban láttam arról kommentárokat, hogy a Sauber infrastruktúrája elég biztos alapot nyújthat-e egy gyári csapatnak.”


„Annyit mondhatok, hogy amikor az Audi úgy döntött, megvásárolják a Sauber-csoportot, kellően átvilágítottak mindent, a létesítményeinket és technológiáinkat is. Tudjuk, hogy ha elég erősek akarunk lenni az élbolyban való küzdelemhez, akkor fejlesztenünk, bővítenünk kell a létesítményeinket, dolgozói állományunkat, be kell fektetnünk, ahogy minden csapat teszi.”


„Az elmúlt négy évben a csapatok a legkorszerűbb létesítmények érdekében új szélcsatornákat építettek, mind fektettek a technológiába és a személyzetbe. Utóbbi is kulcsfontosságú, erről nem lehet megfeledkezni. Így teszünk mi is.”


„A vezetés szerint meglesznek a forrásaink a céljaink eléréséhez. A Forma-1 egy technikai sport, így nerm egy év lesz ez. Ez egy folyamat, amit Andreas vezetésével indítottunk el és amit a részvényeseink támogatnak. Rengeteget kell dolgoznunk, hogy jó munkát végezzünk, hogyha időben gyári csapat akarunk lenni függetlenből, ami persze nagy lépés.”


Alunni Bravi emellett azt is határozottan tagadja, hogy a találgatások zavarnák őket a munkában és a potenciális versenyzőkkel, személyzettel való tárgyalásban: „Nem hiszem, hogy zavarna, mert minden félnek, akikkel beszélünk, pilóták és mérnökök, egyértelmű a projekt célja. Pontosan tudják, mi a menetrend, pontosan tudják, ki a csapat vezetője, Andreas Seidl, és hogy mi az ő víziója.”


„Teljesen nyíltak vagyunk és szerintem már most jó toborzási tervet viteleztünk ki, minden héten jön valaki új. Keményen dolgozunk, de ahogy mondtam, hosszú ez a folyamat. Az én figyelmemet ez nem befolyásolja. Nyilván sok a spekuláció, ahogy a Forma-1-ben mindig, de ez a sportág része és én örülök, hogy ekkora az érdeklődés a projekt iránt.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.