Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az olvasók választása alapján „A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” szavazás tíz kategóriájából négyben végzett Audi modell az élen
2019.04.29.
Újdonság az Audiról

Az olvasók választása alapján „A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” szavazás tíz kategóriájából négyben végzett Audi modell az élen

Az Audi jelentős sikert ért el „A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” olvasói szavazásán. A Q2, a Q5, az A6 allroad quattro* és a tisztán elektromos hajtású Audi e-tron* modellek mind kategóriájuk élén végeztek, az Audi pedig a választás legsikeresebb márkájaként zárta a voksolást.

Audi

„Igen elégedettek vagyunk a négy első hellyel, hiszen ez egyértelmű bizonyíték a quattro összkerékhajtás területén sok-sok év alatt felépített szakértelmünknek.” – nyilatkozta Hans-Joachim Rothenpieler, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Különösen büszkék vagyunk az Audi e-tron által begyűjtött első helyre. Tisztán elektromos SUV modellünk révén az összkerékhajtás is része lett az elektromos korszaknak, új mércét állítva a kezelhetőség, a vonóerő átadás és a menetbiztonság tekintetében.”

 

„A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” olvasói szavazásra az „AUTO BILD Allrad” magazin szerkesztői állították össze a modellek listáját, amely tíz kategóriában 43 márka 211 modelljét tartalmazta. Az olvasók járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvencüket. A „Terepjáró és SUV modell 35 000 euró alatt” kategóriában 34 versenytárs előtt szerezte meg az Audi Q2 a szavazatok 8,5 százalékát, amellyel az élen végzett. Ezzel sikerült a legszorosabb küzdelmet hozó kategóriában győzedelmeskednie. A második legnagyobb mezőnyt felvonultató kategória 29 indulóval a 35 000 és 50 000 euró közötti modellek alakulata volt. Itt az Audi Q5 a szavazatok 6,7 százalékának megszerzésével végzett az élen.

 

Az Audi A6 allroad quattro* majdnem két százalékkal végzett a második helyezett modell előtt az „Összekerékhajtású crossover modellek” kategóriában. A leadott szavazatok 13,99 százaléka a márka népszerű allroad modelljét támogatta. Az Audi e-tron* hasonlóan meggyőző eredménnyel aratott győzelmet az „Összkerékhajtású hibrid és elektromos modellek” között, ahogy 24 versenytársat megelőzve, a szavazatok 8,65 százalékát megszerezve végzett az élen.

 

A nagyméretű sportos SUV modellt az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy elektromotor hajtja, ideális energiaforrást biztosítva a nagy pontosságú, villámgyors elektromos összkerékhajtás rendszer számára. Ez a rendszer folyamatos és maximálisan változtatható szabályozást kínál a két tengely közötti ideális nyomatékelosztás kapcsán és teszi mindezt a másodperc törtrésze alatt. A legnagyobb hatékonyság eléréséhez a legtöbb közlekedési helyzetben az Audi e-tron a hátsó elektromos motort használja. Amikor szükséges, akkor az elektromos quattro összkerékhajtás az első tengelyre irányítja a nyomatékot. Az elektromos SUV modell dinamikus karaktere az alacsony súrlódási együtthatójú felületeteken, így például havon mutatkozik meg igazán látványosan.

 

Az „AUTO BILD Allrad” Európa legkeresettebb összkerékhajtású járművekkel foglalkozó magazinja, amely 2002. óta szervezi meg közönségszavazását. A díjakat a berlini Axel Springer Házban adták át. Az Audi idén is tovább folytatta sikersorozatát és négy díjjal gazdagodott a közönségszavazáson. Az elmúlt tíz évben a márka modelljei 17 alkalommal végeztek a dobogó legfelső fokán, amelyből az A6 allroad quattro modell három első helyezést tudhat magáénak. A Q5 2017-ben szintén nyert már egy díjat.

 

Audi A6 allroad quattro: üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 6,5 - 5,6 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 172 - 149 (kombinált).

Az üzemanyag-fogyasztás és a CO2 kibocsátás függ a választott keréktárcsa/gumiabroncs kombinációjától.

 

Audi e-tron: kombinált elektromosáram fogyasztás kWh/100 km: 26,2 – 22,6 (WLTP ciklus szerint), 24,6 – 23,7 (NEFZ ciklus szerint); kombinált CO2 kibocsátás g/km: 0.

Az üzemanyag-fogyasztás és a CO2 kibocsátás függ az aktuálisan választott felszereltségtől.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.