Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Győzelem Berlinben: az Audi Sport ABT Schaeffler hazai pályáján ismét megszerezte az első helyet a Formula E sorozat hétvégi futamán
2019.05.31.
Újdonság az Audiról

Győzelem Berlinben: az Audi Sport ABT Schaeffler hazai pályáján ismét megszerezte az első helyet a Formula E sorozat hétvégi futamán

Az Audi Sport ABT Schaeffler, mint az Audi gyári csapata továbbra is veretlen a Formula E sorozat hazai pályájának számító berlini futamon. Daniel Abt tavalyi diadalát követően idén Lucas di Grassi ünnepelhetett az elektromos versenysorozat berlini hétvégéjén.

Audi

A brazil pilóta számára ez volt a tizedik győzelem az elektromos versenysorozatban, amellyel egészen a második helyig, a címvédő Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) mögé sikerült felzárkóznia a Formula E bajnokság versenyzői értékelésében. A csapatok versenyében az Audi Sport ABT Schaeffler alakulata a Formula E sorozatban szerzett 40. dobogós helyezése után szintén a második helyről várja az utolsó három versenyt Bern (június 22.) és New York (július 13., 14.) városában.

Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hans-Joachim Rothenpieler (műszaki fejlesztés) és Wendelin Göber (humán erőforrás és szervezeti kérdések) által személyesen megtekintett berlini futamon di Grassi tökéletesen mutatta be az Audi e-tron FE05 erősségeit. Annak ellenére, hogy a legnagyobb hátránnyal induló első csoportban kellett teljesítenie az időmérőt szombat reggel, az Audi pilótájának sikerült a harmadik rajtrácsot megszereznie. „Ettől a pillanattól kezdve tudtam, hogy képesek vagyunk megnyerni a versenyt.” – nyilatkozta di Grassi, akinek mindössze öt körre volt szüksége, hogy átvegye a vezetést. Ezt követően a brazil versenyző egyre nagyobb távolságot autózott ki riválisai előtt és ő diktálta a tempót egészen a leintés pillanatáig. A versenyen futott leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződik, amely további pontot hozott számára.

„Igen komoly stratégiai verseny volt a mai.” – véli di Grassi. „Az energiamenedzsmentről szólt és mi megmutattuk, hogy az autónk igen hatékony. Az Audi hazai pályáján ennyi csodálatos szurkoló előtt ez egyszerűen fantasztikus. Újra versenyben vagyunk a bajnoki címért és ma este egy nagyot bulizunk.”

Daniel Abt szintén nagyszerűen teljesített. A tavalyi győztes és kvalifikációs csoportjának leggyorsabb pilótája csupán 27 ezreddel volt lassabb csapattársánál, így éppen csak lemaradt a Superpole-ról. A hatodik helyről rajtolva Abt igen kemény egy-egy elleni küzdelmeket vívott a futam során.

„Őszintén szólva többet reméltem a hatodik helynél.” – nyilatkozta Abt. „De az események sűrűjébe kerültem. A küzdelem kemény volt és az egyik ilyen ütközésnél elgörbült a kormányoszlopom. Nehéz verseny volt, de szereztem pontokat. És szükségtelen hozzátennem, hogy mennyire örülök Lucas győzelmének és annak, hogy a csapat hazai pályán ismét diadalmaskodott! Ez egyszerűen fantasztikus!”

„Elképesztően boldog vagyok, hogy az Audi ismét nyerni tudott Berlinben.” – nyilatkozta Allan McNish csapatvezető. „A szabadedzés után nem igazán tudtuk, hol állunk és hogy a stratégiánk a gumik versenynapra való tartalékolásával beválik-e. Lucas gyorsan a harmadik helyről az élre állt, majd utána tisztán autózhatott a pályán. Daniel keményen megküzdött a hatodik helyért, amivel értékes pontokat zsebelt be a csapat számára is.”

Kilencedik helyének köszönhetően az Audi ügyfélcsapata, az Envision Virgin Racing színeiben versenyző Sam Bird szintén pontokkal távozott Berlinből. Csapattársa, Robin Frijns a rajtrács utolsó helyéről vágott neki a versenynek és végül a tizenharmadik helyen ért célba.

„Fantasztikus verseny volt ez számunkra.” – nyilatkozta Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője. „Egy újabb hazai győzelem az Audi számára Berlinben. Daniel első helye után most Lucas ért fel a dobogó legfelső fokára. Fantasztikus versenyt futott, hiba nélkül vezetett végig. Daniel hatodik helye pedig nagy segítség a csapatbajnoki címért vívott versenyben. Az egész csapat hihetetlenül keményen megdolgozott ezért a sikerért. Mindenkinek köszönöm, aki ebben részt vett. Hazai pályán sikerrel szerepelni ennyi rajongó és munkatárs előtt különösen örömteli. Már várjuk a Formula E debütálását Bern városában.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.