Miskolc Autó Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Itt az utolsó Gymkhana, Ken Block ezt még itt hagyta nekünk
2024.01.17.
Újdonság az Auditól

Itt az utolsó Gymkhana, Ken Block ezt még itt hagyta nekünk

Mielőtt egy balesetben elhunyt Ken Block, előtte még elkészítette az Electrikhana második részét, amely az Audi támogatásával jött létre, ahogy az első rész is.

Itt az utolsó Gymkhana, Ken Block ezt még itt hagyta nekünk


Ken Block 2023 januárjában, szűk egy éve szenvedett balesetet egy hószánnal, amelynek következtében életét vesztette, de egy utolsó csapatást még leforgatott előtte 2022-ben, ez pedig a híres Gymkhana új része, az Electrikhana TWO.

A videót Mexikóvárosban vették fel, az autó pedig az első részben is szereplő, teljesen elektromos Audi S1 Hoonitron.

https://www.youtube.com/watch?v=U4FAqwkn-pc&t=1s

A Hoonitron dizájnja az Audi Sport quattro S1 versenyautó előtt tiszteleg, különösen annak 1985-ös S1 E2 verziója előtt. A legendás autó hivatalosan 480, a valóságban inkább 500 lóerős volt, később pedig B csoportos raliautóvá vadítva elérte a 600 lóerőt. Ehhez alig több mint egy tonnát nyomott, ami elég is volt Walter Röhrlnek ahhoz, hogy 1987-ben megnyerje vele a Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt.

Az S1 Hoonitronra az Audi állítólag 10-12 millió dollárt tapsolt el (3 883 649 000 Ft). A teljesen elektromos hajtású prototípust az Audi Sport fejlesztette, kizárólag Ken Block számára. Két villanymotorral, összkerékhajtással, 500 kW összteljesítménnyel (680 LE), szénszálas vázzal, és az FIA biztonsági előírásainak is megfelel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.