Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Még karakteresebb részetek – Megújult, még sportosabb külsővel érkezik az új modellévre az Audi A1, A4, A5, Q7 és Q8
2021.06.03.
Újdonság az Audiról

Még karakteresebb részetek – Megújult, még sportosabb külsővel érkezik az új modellévre az Audi A1, A4, A5, Q7 és Q8

Az Audi A1 számára vonzó felszereltségi összeállítások, míg az Audi A4 és A5 sorozatokhoz markáns optikai csomagok értékesítését kezdte meg az Audi, az új különleges sorozatú Q7 és Q8 modellek pedig nyártól érkeznek. Az S line competition felszereltség mellett a négykarikás márka 147-ről 152 kilowattra (207 LE) emelte az A1 Sportback 40 TFSI (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,6 - 5,5*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 128 - 125*) teljesítményét.

Még karakteresebb részetek – Megújult, még sportosabb külsővel érkezik az új modellévre az Audi A1, A4, A5, Q7 és Q8

Az Audi A1 Sportback már 2010-es piaci bevezetése óta bizonyítja kiváló képességeit, s korántsem csupán városi környezetben, hanem a hosszabb utazások során is. A legkompaktabb Audi nagyra értékelt pozícióját legutóbbi győzelme is kiemeli, amelyet az Auto Zeitung szakmai magazin 2020-as Auto Trophy olvasói szavazása alkalmával a „Városi autók” („City Cars”) kategóriájában aratott. A vonatkozó kipufogógáz-szabványokra való felkészítés keretében a legerősebb modellváltozat, vagyis az Audi A1 Sportback 40 TFSI (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,6 - 5,5*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 128 - 125*) öt kilowattal megemelt, 152 kW (207 LE) teljesítménnyel és 320 newtonméter maximális forgatónyomatékkal érkezik a 2022-es modellévre.


A megnövelt teljesítmény mellett az Audi az S line competition felszereltségi csomagot és a vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások összeállítását is kínálja legsportosabb kompaktmodelljéhez, amelyek diszkrét, ám egyértelmű stílusjegyekkel emelik ki külseje és utastere sportos karakterét. Az Audi A1 Sportback 40 TFSI** mellett már a 35 TFSI** és a 30 TFSI** számára is megrendelhető az S line competition felszereltségi csomag.


A csomagban egyebek mellett a külső visszapillantó tükrök Platinaszürke házai, az Ascari-kék színváltozaton pedig Platinaszürke fólia Audi-karikák is szerepelnek. A Mítoszfekete kontrasztárnyalatú tetőn és az ugyanezen színre fényezett oldalsó küszöbborításokon túl a matt fekete Singleframe hűtőrács fényes fekete szegéllyel készül, s az első és hátsó Audi-karikák, valamint a típusjelzés hátul szintén feketében jelenik meg. A sötétített LED-fényszórókkal és LED-technikájú hátsó lámpákkal közösen ezen elemek tökéletes összhangot alkotnak az Ascari-kék metálfényezéssel, amely kizárólag az S line competition felszereltségi csomaggal együtt rendelhető.


Szintén feltűnőek a matt Platinaszürke első légterelő-pengeidom (Blade), a külső visszapillantó tükrök Platinaszürke házai és az Ascari-kék metálfényezéssel együtt az oldalsó küszöbborítások felett megjelenő, ugyancsak Platinaszürke fólia Audi-karikák. Az új S line competition felszereltségi összeállítást a Mítoszfekete hátsó S line légterelő és a diffúzorelem Platinaszürke díszítőeleme teszi teljessé. Örömmel fogadhatják az A1-rajongók az extrafelszerelésként rendelhető, 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákat is, amelyek további sportos és izgalmas stílusjegyek.


Az Audi Sport GmbH mindemellett az A1 összes modellváltozatához kínálja – az S line beltér-kialakítással együtt – a vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások összeállítását, amelynek vörös motívumai még jobban kiemelik utasterében a kompakt A1 sportos karakterét. Az első sportülésekhez a szövet/mono.pur műbőr és az Alcantara/mono.pur műbőr kombinációk közül választhatnak az ügyfelek, mindkét változatot Expressz-vörös varrások díszítik. Hasonlóképpen vörös díszvarrások tűnnek fel a szőnyegeken, a kézifékmarkolaton, a sebességváltókar-mandzsettán és a kormánykeréken is, extrafelszerelésként pedig vörös varrásokkal készült komfort középső kartámasz és ajtókartámaszok is rendelkezésre állnak. A sportos belteret fekete tetőkárpit teszi teljessé.


Az Audi A1 Sportback S line competition** hamarosan rendelhető hazánkban is.



Sötétebb külső kölcsönöz sportosabb összhatást az Audi A4 és az Audi A5 számára

Az új modellévre az S line competition és az S line competition plus révén két új optikai csomag jelenik meg májusban az Audi A4 és A5 kínálatában, vonzó kiegészítőkkel járulva hozzá e két modell sportos fellépéséhez.


Az Audi A4 S line competition optikai csomagja az S line külső optikai csomagot és fekete eleme csomagját tartalmazza. Utóbbiban a matt hűtőrács, az első légterelő-pengeidom (Blade), a kőfelverődésvédő, az S4-légterelő és az Audi Singleframe hűtőrács Audi-karikái egyaránt fekete színűek. A még dinamikusabb megjelenés szolgálatában 19 col peremátmérőjű könnyűfémöntvény keréktárcsák teszik teljessé a csomagot. Az S line competiton plus csomagot választva az Audi A4 számára, mindez LED-technikájú fényszórókkal, hangulatvilágítás-csomaggal, a külső visszapillantó tükrök fekete házaival és alumíniumbetétes, megvilágított küszöblécekkel egészül ki. 150 kilowattól minden teljesítményváltozat vörösre fényezett féknyergekkel készül.


Az új modellévben mindkét csomagváltozat esetében Briliánsfekete színű tetővel is megrendelhető az Audi A4 Limousine. A külső színek palettáján a Terra-szürke, a Kvantumszürke, a Daytona-szürke, a Tangóvörös, a Gleccserfehér, a Navarra-kék, a Turbókék és a Mítoszfekete sorakozik, de az Íbiszfehér alapszín és a külső visszapillantó tükrök házainak Briliánsfekete kombinációja is választható.


Akárcsak az Audi A4, az Audi A5 vásárlói is választhatják az S line competition vagy az S line competition plus csomagot. Az Audi A5 számára készült S line competition összeállítás a 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák mellett szintén az S line külső optikai csomagra épül, olyan feltűnő fekete elemekkel kiegészítve, mint például az első légterelő vagy a hűtőrács. Az Audi A5 S line competition plus csomagjában egyebek mellett Matrix-LED fényszórók, a külső visszapillantó tükrök fekete házai, 150 kW teljesítménytől vörösre fényezett féknyergek, valamint hangulatvilágítás-csomag hangsúlyozza a dinamikus megjelenést. Külső fényezésként a District-zöld, a Kvantumszürke, a Daytona-szürke, a Tangóvörös, a Gleccserfehér, a Navarra-kék, a Turbókék és a Mítoszfekete áll rendelkezésre. Az Audi A5 Coupé szintén rendelhető Briliánsfekete tetővel.


Az Audi A4 és az Audi A5 hamarosan rendelhető Magyarországon is, az S line competition vagy az S line competition plus csomaggal.



A Q-család csúcsmodelljei sportos megjelenéssel

Az SUV-modellek piaci szegmensében a Q7 és a Q8 competition plus különleges sorozatú modelljeivel száll versenybe az Audi a 2022-es modellévben. A Q-család legnagyobb tagjait extraként kínált felszereltség-különlegességek avathatják kívül és belül egyaránt még vonzóbbá. Különleges módon járul hozzá a fekete elemek plus optikai csomagja mind az Audi Q7, mind a Q8 dinamikus hatású S line külső optikai csomagjának még egyénibb stílusához. A Singleframe hűtőrács szegélye és lamellázata egyaránt fekete, és az ugyancsak fekete Audi-karikákkal és díszítőelemekkel hatásosan emeli ki a két különleges sorozatú modell orrkialakítását.


A széria Audi Q7 számára extrafelszerelésként már rendelhető Karbon-stíluscsomag szénszálerősítésű műanyag (karbon) tükörházakkal és ajtóbetétekkel hangsúlyozza a különleges sorozatú modellek sportos karakterét. Ezek mellett az Audi Q8 Singleframe hűtőrácsa is fényes fekete bevonatú. Mindkét modell 21 col peremátmérőjű alumínium könnyűfém keréktárcsákkal érkezik, de az Audi Q7 extrafelszerelésként 22, a Q8 akár 23 col colos keréktárcsákkal is rendelhető. Míg az Audi Q7 új S line competition plus összeállításában fekete díszítőelemek szerepelnek, az Audi Q8 hátsó lökhárítóján szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatású díszléc hangsúlyozza az SUV-modell sportos karakterét. Mindkét különleges sorozatú modell vörösre fényezett féknyergekkel készül és az S-logó LED-technikájú kivetítésével üdvözli utasait.


Sötét tónusok, célzottan alkalmazott színes stílusjegyek – mint például a kívánságra az üléseknek és a bőrbevonatú kormánykeréknek még nemesebb hatást kölcsönző, vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások – és az S-modellekből ismert szénszálerősítésű műanyag (karbon) dekorbetétek határozzák meg az Audi Q7 és Q8 új, különleges sorozatú modellváltozatainak utasterét. A Karbon-stíluscsomag mindezt a sebességváltókar karbonbetétjével egészíti ki.


Az Audi Q7 competition plus, az Audi Q8 competition plus pedig egyaránt hamarosan rendelhető hazánkban.




* Az üzemanyag-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok, illetve felszereltség függvényeként alakulnak.


** Az említett és a német piacon elérhető modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási értékei együttesen a jelen médiainformáció végén található felsorolásban tekinthetők meg.


Az említett modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai

Az üzemanyag-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok, illetve gazdaságossági besorolások a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok, illetve felszereltség függvényeként alakulnak


A1 Sportback 40 TFSI

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,6 – 5,5*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 128 – 125*


A1 Sportback 35 TFSI

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,0 – 4,9*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 115 – 112*


A1 Sportback 30 TFSI

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 4,9 – 4,7*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 113 – 107*


Audi A4 Limousine

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,1 – 4,0*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 163 - 104*


Audi A5 Coupé

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,2 – 4,0*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 164 – 104*


Audi Q7

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 9,0 – 6,9*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 205 - 181*


Audi Q8

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,9-6,9*; Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 204 - 182*

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.