Újdonság az Audiról
2021.06.11.

Négy országban végeztek dobogós helyen az Audi ügyfelei

Az Audi Sport ügyfél csapatai a márka modelljeivel karöltve összesen négy díjat szereztek, miközben a legjobb csapatokkal mérték össze tudásukat három európai országban és az Egyesült Államokban.
Négy országban végeztek dobogós helyen az Audi ügyfelei

Audi R8 LMS GT3

Karnyújtásnyira az élen állóktól: a Campionato Italiano GT sprint sorozat féltávjánál az Audi Sport Italia két csapatával komoly nyomás alatt tartja a a bajnokságban jelenleg élen álló alakulatot. Teszi ezt annak ellenére, hogy a misanói második versenyhétvége minden volt, csak éppen tökéletes nem. A vasárnapi második versenyen a rajtrács második sorából indulva Lorenzo Ferrarinak és csapattársának, Riccardo Agostininek esélye volt megszerezni a dobogós helyek egyikét, de az első körben elszenvedett defekt miatt Ferrari visszaesett a mezőny hátsó részébe. Egy biztonsági autós fázist és egy váratlan zivatart követően a két olasz sikerrel küzdötte fel magát az ötödik helyig. Ezzel megismételték a szombati versenyen elért eredményüket. Az eddig szerzett 34 bajnoki pontjukkal második helyen állnak a pilóták versenyében , nyolc ponttal lemaradva a jelenlegi első helyezett mögött. A hét gyártó versenyében az Audi jelenleg második helyen áll. Daniel Mancinelli és Vito Postiglione a misanói első versenyen a harmadik helyen hozta be a célba az Audi R8 LMS versenyautót. Azonban a második futamon egy versenytárs támadását követően nem tudták befejezni a futamot, így jelenleg egy ponttal lemaradva követik csapattársaikat a bajnoki tabellán.


Audi R8 LMS GT4

Dobogós helyezés Albiban: a Saintéloc Racing csapata elképesztő felzárkózást mutatott be a GT4 franciaországi harmadik versenyhétvégéjén Albi pályáján. Gregory Guilvert és Fabien Michal, az elmúlt három év bajnokai az első versenynek a rajtrács nyolcadik helyéről vághattak neki. Az Audi R8 LMS GT4 már a rajtnál megelőzte egy versenytársát és a kiállásig feljött egészen a negyedik helyig. Ezt követően a sorozatgyártású modellre épülő GT versenyautó még egy helyet javított, így Guilvert és Michal sorozatban harmadik dobogós helyezésének örülhetett.


Második hely Virginiában: Alex Welch megszerezte az év első dobogós eredményét a GT America versenysorozatban. A Virginia International Raceway versenypályán egy Audi R8 LMS GT4 modellel állt rajthoz a szezon harmadik versenyhétvégéjén. Az előzékeny pilóta mindössze 0,5 másodperc lemaradással ért célba a második 40 perces versenyen a GT4 osztály győztese mögött.


Audi RS 3 LMS (TCR)

Dobogós eredmény a nyitóhétvégén: az Audi ügyfélcsapata, a Brink Motorsport dobogós helyezésével elégedetten zárta a TCR Scandinavia túraautó bajnokság szezonnyitó eseményét. Tobias Brink a rajtrács második helyéről vághatott neki a második versenynek az Audi RS 3 LMS kormánya mögött. A Ljungbyhed pályán rendezett futam teljes, 20 körös távja során tartani tudta ezt a pozíciót egészen a leintésig. Ennek köszönhetően jelenleg Oliver Söderströmmel osztozik a második helyen a pilóták versenyében. Az összesen hat állomásos sorozatból ez volt az első versenyhétvége.


Az aktuális hét programja

Június 11-12., Detroit (Amerikai Egyesült Államok), ImSA WeatherTech Sportscar Bajnokság, negyedik forduló


Június 11-12., Taupo (Új-Zéland), North Island Endurance megbízhatósági versenysorozat, harmadik forduló


Június 11-13., Red Bull Ring (Ausztria), ADAC GT Masters, második forduló


Június 11-13., Red Bull Ring (Ausztria), ADAC GT4 Németország, második forduló


Június 11-13., Red Bull Ring (Ausztria), ADAC TCR Németország, második forduló


Június 11-13., Budapest (Magyarország), Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, első forduló


Június 11-13., Poznaň (Lengyelország), Eset Cup, harmadik forduló


Június 11-13., Poznaň (Lengyelország), TCR kelet-európai kupa, harmadik forduló


Június 12., Oulton Park (Egyesült Kiráylság), Britcar Endurance Series megbízhatósági versenysorozat, harmadik forduló