Miskolc Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Okosan és biztonságban télen a Skodával
2019.12.20.
Újdonság a ŠKODA-ról

Okosan és biztonságban télen a Skodával

Jöhet a hó: az innovatív Simply Clever megoldásoknak köszönhetően a Skoda vezetőknek nem jelent problémát a fagy, a hó és a jég. A Skoda márkakereskedésekben készséges segítséget kaphat bárki az autó téli felkészítésében.

Skoda

A téli hónapok ismételten komoly kihívásokkal szembesítik az autósokat. Korábban sötétedik, a hőmérséklet jelentősen lecsökken, jegesedés és hó nehezítheti a közlekedést. Aki időben felkészítette autóját, annak nem kell aggódnia a hideg évszak beköszöntével sem. A Skoda márkakereskedésekben szakszerű segítséget kaphat az autós, az autó téli felkészítésében a szerelők készségesen együttműködnek. A téli átvizsgálás során ellenőrzik az autó összes biztonsági funkcióját, a fagyálló folyadék szintjét, valamint az akkumulátor töltöttségét és állapotát, mert nincs annál kellemetlenebb, ha hideg reggelen nem indul a kocsi. Magától értetődik a téli gumik és a téli ablakmosó folyadék vizsgálata.

 

De még azt az autóst is érhetik meglepetések, aki időben és alaposan felkészítette autóját a téli hónapokra. Havazás után a szabadban tárolt autóról bizony le kell takarítani az odafagyott havat és jeget. Időről időre fel kell tölteni az ablakmosótartályt, valamint illik megtisztítani az első és a hátsó lámpákat egyaránt. Mindezt általában hidegben, sötétben és sokszor sűrű hóesésben. Igazi áldás, ha ilyenkor kéznél vannak segítő eszközök. A Skoda vezetők előnyben vannak, hiszen a Simply Clever megoldásokat pont ilyen helyzetekre találták ki.

 

Simply Clever megoldások télen

Sok autós kezdi jégkaparással a reggelt decemberben, januárban és februárban. Ilyenkor jól jön a Skodák tanksapkája mögé bújtatott jégkaparó. Ezzel az eszközzel egyúttal meg lehet mérni a téli gumi profilmélységét is. A téli guminál előírás a 4 milliméteres profilmélység, de ne várjuk meg, amíg ennyire elkopik, mert havas úton a kapaszkodó barázdák nélkül lehetetlen az elindulás. Aki gyakran közlekedik télies körülmények között tudja, hogy milyen hamar elfogy a tartályból az ablakmosó folyadék. Ha ki akarunk látni az autóból, bizony gyakran kell utántöltenünk a tartályt. A Skoda a Scala és a Kamiq modellekben vezette be egyszerű, de mégis nagyszerű újítását: az ablakmosótartály zárófedele egyben tölcsér, ami meggátolja, hogy a folyadékot mellé öntsük. Ez a Simply Clever megoldás minden más Skoda modellnél tartozékként elérhető.

 

Hasznos útitárs télies időben az esernyő is. Jó tudni, hogy minden Skodában rendelkezésre áll egy. A vezető oldali ajtóban található és mindig kéznél van, ha megnyílnak az ég csatornái. Ugyancsak praktikus, hogy minden ajtóban találunk láthatósági mellényt, a csomagtartóba beépített és egy mozdulattal kivehető, hordozható LED-es elemlámpa pedig világosságot varázsol a sötét éjszakában. A Skoda Kamiq esetében például Ambition felszereltségtől felfelé szériatartozék.

 

A Simply Clever megoldások mellett még számos olyan alkalmazás áll a Skoda vezetők rendelkezésére, amelyek javítják a komfortot és a biztonságot télen. A fűthető első szélvédő, külső tükrök és mosófolyadék fúvókák biztosítják, hogy mindig tiszta legyen a kilátás és az ablaktörlők is megfelelően végezhessék munkájukat még fagyos időben is. További komfortnövelő tényező a fűthető kormánykerék, vagy a kiegészítő állófűtés, amelyet a Skoda online szolgáltatások révén akár okostefonról is vezérelhetünk.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.